top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Geeky Dingen 109: de outsider anti-regisseur
SHOW NOTES:

"In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Ivo van Aart en Ruud Vos over het oeuvre van regisseur Taika Waititi. Hoe lang zitten we al op de Taika-trein? En houden we (nog) van de hype rondom hem? We zien de invloed van Wes Anderson en opperen dat Taika wellicht een persoonlijkheidsauteur is, een bricolage-auteur of juist een typische Gen X-auteur. Uiteindelijk beschrijft ‘anti-regisseur’ hem misschien het beste: hij werkt tegen conventies, maar dat kan ook gaan aanvoelen als een trucje.

De terugblik:

Ruud zag Guillermo del Toro’s Pinokkio, verrassend gesitueerd in fascistische Italië. Een favoriet. Daarnaast keek hij op YouTube naar Milius, een documentaire over de conservatieve regisseur John Milius, bekend van Conan the Barbarian.

Ivo tipt En het woord werd beeld, een bladerboek dat in korte hoofdstukken vertelt hoe bekende films tot stand zijn gekomen. Voor zijn podcast Nooit Gezien keek hij naar The Gremlins, wat hij een warme Hollywood jaren 80 kerstfilm vond.

Linda vond S5 van The Crown (Netflix) teleurstellend. De betreffende tijdsperiode is te kort en prins Charles is te knap. Ze tipt de roman Full Disclosure, vooral om het een nieuw beeld geeft van leven met hiv. Door de jonge Camryn Garrett.

Thom is helemaal bij de hype rond The White Lotus S2 (HBO Max), ondanks eerdere scepsis van hem. Hij raadt ook de podcast De kunst van het verdwijnen aan, over een bankoverval maar meer dan true crime. Een zeer hoge productiewaarde en een fijne Vlaamse vertelstem.

De vooruitblik:

Ivo hoopt te gaan genieten van The Banshees of Inisherin, de nieuwe film van Martin McDonagh die we kennen van In Brugges. Met dezelfde acteurs.

Ruud verheugt zich op de films White Noise (30 december op Netflix) en Flux Gourmet (19 januari in de bioscoop).

Linda las in NRC dat Falling for Christmas (Netflix) de prima opener is van de Lohan-issance en gaat er alles aan doen to make that happen.

Thom heeft zin in Dragon Age: Absolution (Netflix), high fantasy met een duister randje.

Huiswerk volgende keer: een selectie Nicolas Cage-films."


2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page