top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Geeky Dingen 104: War of the Worlds: mythes, marsmannen en totale verwoesting

SHOW NOTES:

"In deze aflevering praten de geeks met hun gasten Ruud Vos en Mark Deuze over The War of the Worlds. In het bijzonder kijken we naar het hoorspel en de twee films uit 1953 en 2005. Waarom blijven we terugkomen naar dit verhaal van totale verwoesting? Klopt het dat mensen dachten dat het hoorspel echt was? En welke van de films vonden we beter? We hebben het ook nog over wat voor Verenigde Staten opgevoerd worden, de rol van religie en of we de aliens wel eng vinden.

Terugblik

Mark genoot ondanks alle online kritiek toch heel erg van Lord of the Rings: The Rings of Power (Prime) en wilde graag twee nieuwe albums van een paar van zijn favoriete bands tippen: Acts of God van Immolation en Ancient Astronauts van Motorpsycho.

Ruud keek eindelijk Sandman op Netflix en was erg enthousiast over hoe ze Gaiman’s comic in beeld brachten. Ook bingde hij Crazy Ex Girlfriend want dat gaat binnenkort van Netflix af. Als derde tipte hij ook nog Decision to Leave (bioscoop) een prachtige Koreaanse film die thriller, noir, comedy en liefdesdrama in een is.

Thom sloot zich aan bij Ruud want ook hij vond Decision to Leave heel erg mooi. Daarnaast vertelde hij ook nog over zijn eerste keer DM zijn bij Dungeons & Dragons. Hartstikke leuk om te doen maar er gaat wel veel werk in zitten.

Linda heeft de Marilyn Monroe-film Blonde afgezet. De film kan Monroe alleen als slachtoffer zien en vervalt daarmee in een soort torture-porn. Wel was ze heel positief over Do Revenge: een heerlijk highscool drama zoals ze die in de jaren 90 goed maakten. Lekker zelfbewust. Ook wilde ze nog de meest recente aflevering van Onder Mediadoctoren over Epische verhalen in het heden en nu en waren Marvel-helden de halfgoden van deze tijd zijn.

Vooruitblik

Mark tipte een interview dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss vorige jaar aan The Verge gaven over het onderscheid tussen ‘echt’ en virtueel: https://youtu.be/0OK80eljWrs

Ruud is heel erg enthousiast over Heat 2: een roman van Michael Mann dat een vervolg is op zijn film Heat. Ook kijkt hij uit naar Prey want daar was hij nog niet aan toegekomen.

Thom is benieuwd naar Wakanda Forever: het vervolg op Black Panther dat het nu zonder zijn hoofdrolspeler moet doen.

Linda heeft zin in het nieuwe seizoen van de Ierse comedyserie Derry Girls op Netflix."


3 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page