top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 124 // Thierry Verhoeven 🆚 Inglourious Basterds

Bijgewerkt op: 31 aug. 2023

"I think this just might be my masterpiece", zo luiden de laatste woorden die worden gesproken in Inglourious Basterds (2009). Is dit een metatekstueel grapje van regisseur Quentin Tarantino zelf? Het was de eerste keer dat hij samenwerkte met filmster Brad Pitt, en hij hielp zijn ontdekking Christoph Waltz hiermee aan een Oscar en een Hollywoodcarrière. Maar vooral was het de eerste keer dat hij een met een dikke rode pen de wereldgeschiedenis naar zijn hand zette. En vooral naar de hand van zijn geliefde sappige filmwraak.


Maar een meesterwerk, laat staan zijn grootste? Voor filmcriticus en eindredacteur Thierry Verhoeven (FilmTotaal, Schokkend Nieuws) was het dat in elk geval niet. Al de eerste keer, toen hij er met vrienden naartoe ging, ging hij niet mee in de jubelstemming van de rest van het lieve kijkerspubliek. En na drie kijkbeurten ziet hij alleen maar meer gaten die hij in de film kan prikken. Geen probleem, want hoeveel host Ruud ook elke keer geniet van deze film, hij prikt gewoon vrolijk mee.


Ook gaat het over hoe niet iedereen meer weet wie Sharon Tate was, de nare bijsmaak van high school shootings in deze film, en over filmrecensenten als personages in je film opvoeren.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:


78 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page