top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjekerstelen 132 // Tess Wiskerke ❤️️ Tokyo Godfathers

God jul, podpeople! Hoe vier je kerst eigenlijk als je noch gelooft in de geboorte van de christelijke Messias, noch enige roots hebt te uiten van een germaanse achtergrond? Blijkbaar door baby's in het grofvuil te vinden, zo lijkt de animefilm Tokyo Godfathers (2003) van Satoshi Kon te suggereren. Drie daklozen – Gin, Hana en Miyuki – ontfermen zich over een te vondeling gelegde zuigeling. En terwijl ze een flinke zoektocht ondernemen naar de ouders, moeten ze ook oog in oog komen met hun eigen verledens.


Het is een tijd van vrede op aarde, dus voor deze Duimpjekerstelen zetten we de onenigheid weer even opzij. Host Ruud is het namelijk keihard met podgast Tess Wiskerke eens dat dit een prachtige film is! Tess schrijft over anime voor Schokkend Nieuws Magazine en is ook betrokken bij de anime-programmering van KaboomAnimation Festival. Sterker nog, het was vlak na een inleiding van haar dat Ruud vorig jaar Tokyo Godfathers voor het eerst zag.


Het gaat verder ook over gezichten ontwaren in gebouwen (ook wel pareidolia genoemd), hoe het in Japan een kerstgebruik is om gefrituurde kip te eten en de parallellen tussen Tokyo Godfathers en A Clockwork Orange.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page