top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 133 // Silvester Zwaneveld 🆚 Finding Nemo

De laatste van 2023 heeft een wijze les voor ons allemaal: "Just keep swimming, just keep swimming!" Want de hekkensluiter van dit podcastjaar is Finding Nemo (2003),nog steeds de vijfde-beste verdiener van de Pixar Animations Studios. Het is het verhaal van de vadervis Marlin die zijn verloren zoon Nemo probeert terug te halen uit de klauwen van een Australische tandarts. En deze getraumatiseerde clownsvis kan wel een dosis constructieve peptalk gebruiken.


'Wie houdt er niet van Finding Nemo?', zou je denken. Maar voor elke film is wel een tegenstander te vinden, en in dit geval is dat de enige echte Silvester Zwaneveld. Misschien ken je hem als de helft van het succesvolle cabaretduo Arie en Silvester, misschien heb je wel een soloshow van hem gezien. En wie weet ken je hem zelfs beter als filmmaker. Silvester heeft namelijk het animatiebedrijf Silly Productions, en maakte onder andere de short Die ene, in samenwerking met zijn cabaretheld Freek de Jonge.


En het is ook wel eens verfrissend om een gast te hebben die uitgaat van zijn eigen ongelijk. Want Silvester weet dondersgoed dat hij op een eilandje staat, als het Finding Nemo aangaat. En sowieso, als animator die zelf erg schatplichtig is aan Pixar kan hij alleen maar bewondering hebben voor het visuele aspect van de film. Het zijn het verhaal en de humor die hem steken.


We hebben het ook over simpelweg niet moeten lachen om bepaalde grappen, hoe het is om dezelfde renderproblemen te hebben die je kunt terugzien in oudere Pixar-films, en over hoe animatie pertinent geen filmgenre is.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:
10 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page