top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 057 // Saskia Barendse ♥ Titanic

Kun je sympathie voelen voor een ijsberg? Host Ruud wel, bij het zien van Titanic (1997), want hij is nooit fan geweest van de film. En dan wint deze moloch ook nog elf Oscars en is-ie jarenlang de bestverdienende film aller tijden. Alsof Titanic lekker wil inwrijven: 'Iedereen vind mij leu-heuk!' En nu is er eindelijk een excuus om deze afkeer te delen in de show!

Want podgast Saskia Barendse kijkt graag films en vindt daar wat van – naam van haar blog! En als er een film is waar ze graag bij wegzwijmelt, is het wel dit magnum opus van regisseur James Cameron. Ze neemt haar aanstekelijke enthousiasme mee, in een poging om Ruuds innerlijke ijsberg te doen smelten.

Titanic vertelt het historische verhaal, over de onzinkbare boot die op zijn eerste reis zonk, door de ogen van Rose Dawson (Kate Winslet). Ze gaat aan boord met de gluiperd aan wie ze is uitgehuwelijkt, maar valt al gauw voor de charmes van de veel armere jonge kunstenaar Jack (Leonardo DiCaprio). En terwijl haar stomende handafdruk op een koetsraam nog vervaagt, vaart het schip tegen een ijsberg. Het begin van een enorme menselijke tragedie. En voor regisseur Cameron het startsein van anderhalf uur actie.

Verder gaat het deze podcast ook over #justiceformurdoch, schoolmeisjes die Shakespeare citeren en James Camerons toespraak bij de Oscars. Maar die stomme deurdiscussie laten we lekker zitten. Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^


Links:

  • Saskia's filmblog: https://sasbarend.blogspot.com/

  • Ruuds Titanic-intro in bioscoopprogramma Cinimma: https://www.youtube.com/watch?v=KHRhTBhMXX8

Extra links:

  • Lindsay Ellis – Is Titanic Good, Actually?: https://www.youtube.com/watch?v=hW4U_lfgPac

  • Patrick (H) Willems – James Cameron: The Very Best At What He Does: https://www.youtube.com/watch?v=IwPYz9fSQZ4

  • Earthling Cinema – Titanic: https://www.youtube.com/watch?v=2vtMwLAVmxk
59 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page