top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 131 // Rudi de Boer 🆚 Asteroid City

In de Texaanse woestijn van de jaren vijftig ligt een stadje, wat één keer per jaar opleeft met de komst van een grote sterrenkijkersconventie. Het is typisch zo'n sluimerend plaatsje waar atoombommen worden getest en waar ufo's landen. En hier stranden Augie Steenbeck en zijn kinderen, als ze met de auto op weg zijn naar de vader van zijn overleden vrouw. Dit is Asteroid City. Althans, dat is het op een podium. Want Asteroid City is niet echt, het is de setting van een toneelstuk.


Voor filmdocent Rudi de Boer is dit – na The French Dispatch – de film waar regisseur Wes Anderon hem misschien voorlopig wel echt verloren heeft. De bonte cast aan filmsterren en de prachtige visuele stijl kunnen hem deze keer echt niet meer bekoren. Want alle lagen die Anderson over elkaar heen legt, maken de inhoud van de film deze keer te ondoordringbaar.


De Boer is een regelrechte veelkijker, en geeft in het hele land lezingen over films. Eventueel zelfs in sluimerende woestijnstadjes. En ook wordt hij geregeld te geïnterviewd op tv om zijn licht te schijnen op nieuwe ontwikkelingen in de filmwereld, als die weer de aandacht trekken van de redacties van o.a. RTL Nieuws et cetera.


Met host Ruud heeft hij het ook over hoe grote filmmakers altijd dezelfde film opnieuw maken, dat het nu Jason Schwartzman is die de gemankeerde vader speelt, en naturlijk over de AI-trailers van fictieve Wes Anderson-films.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page