top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 135 // Romy van Krieken ❤️️ Sisu

Als de ouwe ijzervreter Aatami Korpi met een berg goud terugkeert uit de bergen, proberen nazi's zijn goud afhandig te maken. Het moordinstinct van de Finse ex-commando wakkert helemaal aan, en dus regent het al snel dode Waffen-SS'ers. Sisu (2023) besteedt weinig woorden aan plot, en de hoofdpersoon nog minder aan het blootleggen van zijn motieven, wraakgevoelens en diepgewrochten oorlogstrauma's. Als het nazibloed maar vloeit.


Voor wie deze film hoog in de top 3 beste films van het afgelopen jaar prijkt is filmjournalist Romy van Krieken (Veronica Superguide en Filmkrant). En de aanstekelijke lol die ze met Sisu heeft verdient simpelweg een aflevering. Nou heeft ze de film ook wel onder de beste omstandigheden gekeken, maar zelf host Ruud moet toegeven dat de grieven die hij met de film heeft misschien niet heel veel zeggen over de kwaliteit ervan.


Wel kan hij niet onder stoelen of banken steken dat er een heel typische reden is waarom deze film hem tegen de haren strijkt, en er is een klein risico dat die Sisu voor meer mensen verpest. Oftewel, DISCLAIMER!, ben je gevoelig voor bepaalde blikken van andere mensen op een film, dan kan er met deze aflevering wat moois kapot gemaakt worden. Maar gelukkig had Romy daar tijdens het opnemen totaal geen lijst van!


Het gaat ook over wat voor effect het kan hebben om een film et een bepaald publiek te kijken, zeker in de casus van Happiness, over dat je de cast van een film kunt vullen met je eigen familie en toch wat bijzonders ervan kunt maken, en waar een (onwelkom) vervolg van Sisu in godesnaam over zou kunnen gaan. #sisu2moneyneversleeps


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:

x


26 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page