top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 083 // Peter 'Retrogamepapa' Scheffer vs. Requiem for a Dream

"Ik háát Requiem for a Dream", zei collega-podcaster Peter Scheffer in het eerste mailcontact. Dat is nog eens een sterke pitch! Voor host Ruud was dit namelijk een film die diepe indruk maakte aan het einde van zijn tienerjaren, en die hij ook keer op keer opnieuw kon kijken.


Dit is sowieso de film waarmee regisseur Darren Aronofsky zichzelf in 2000 op de kaart heeft gezet. En als je Requiem zelf niet hebt gezien, ken je ongetwijfeld de filmmuziek van Clint Mansell. Vooral Lux Aeterna, het centrale thema is te pas en te onpas gebruikt. In trailers, parodieën en zelfs een notoire compilatie van Nicolas Cage-gekte.


Podgast Peter ken je misschien beter als Retrogamepapa, de host van podcast De Ridders van de Retro Tafel. Daarin duikt hij, meestal met mede-ridders Alex en Klaas (ook wel Klaas en Alex), in de geschiedenis van videogames. Wie vroeger naar de cartoon Captain N keek en zich weleens afvraagt hoe de hoofdpersoon er hedendaags uit zou moeten zien... Waarschijnlijk zoals Peter.


We hebben het ook over de acteercarrière van Jared Leto, het mogelijke effect van de film op Peters drinkgedrag en de filosofische discussie: lotsbetemming versus toeval.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

  • De site van Peter: https://www.retrogamepapa.nl/

  • Ruud te gast in De Ridders van de Retro Tafel, over gameverfilmingen: https://www.retrogamepapa.nl/podcast/queeste-13-gameverfilmingen-met-ruud-vos/

  • Peter te gast in de podcast Fanservice (van Mike van Dooyeweerth) over retrogames: https://www.audiogeeks.nl/podcast/fanservice-aflevering-17-peter-scheffer-over-retro-games/

Extra links:

  • Nicolas Cage is losing his shit, van Harry Hanrahan: https://www.youtube.com/watch?v=4zySHepF04c

  • Speciaal voor Peter, Lux Aeterna in 8-bit: https://www.youtube.com/watch?v=4IvTbMqcGwk


23 weergaven0 opmerkingen

Comentarii


bottom of page