top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 113 // Melle van den Berg 🆚 Triangle of Sadness

Oscars! Ze komen er weer aan. En met zijn Triangle of Sadness (2022) is regisseur Ruben Östlund nu genomineerd voor drie verschillende categorieën: beste film, regie en originele scenario. Je zou bijna vergeten dat hij hiermee eerder ook al – na The Square al voor de tweede keer op rij – de Gouden Palm binnensleepte op het Filmfestival van Cannes. De satire, waarin vooral de rijken der aarde door het slijk worden getrokken, leidt in elk geval tot veel reactie.


In het drieluik maken we kennis met modellen/influencer-koppel Carl en Ya-Ya, die ruzieën over een gepeperde restaurantrekening. Vervolgens gaan ze ook op een luxecruise en uiteindelijk stellen ze Rutger Bregmans De meeste mensen deugen op de de proef. Ze navigeren een wereld van dronken communistische kapiteins, Russische oligarchen, Britse wapenfabrikanten, Scandinavische techmiljardairs en het legertje stewards dat een fooi uit hen allemaal probeert te peuren.


Waar het werk van Östlund tot nu toe nog erg in de smaak viel bij De Speld-oprichter Melle van den Berg, zakte bij de Nederlandse première van Triangle de moed bij hem een beetje in de schoenen. Het begon grappig allemaal. Maar hoe langer, hoe minder Melle zichzelf nog hoorde lachen. Dus om hem weer een beetje terug In den Wolken te krijgen, mag hij zijn frustraties nu even lekker in podcastvorm de wereld in smijten.


We hebben het ook over hoe Östlund in zijn werk steeds dichter op zijn personages is gaan zitten en wat Woody Harrelson überhaupt in deze film doet. En op een onbewaakt moment komt Revolusi van David van Reybrouck weer eens voorbij.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:27 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page