top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 053 // Kachun Cheung vs. Mulholland Drive

Espressogangsters, Club Silencio en horroroudjes. Pak je zaklamp, want we dalen af in de krochten van David Lynch' onderbewustzijn! Mulholland Drive werd bij een enquête van de BBC verkozen tot de beste film sinds de eeuwwisseling. De nachtmerrieachtige vertelwijze heeft een enorme cultstatus, en wordt door velen gezien als misschien wel het grootste meesterwerk van Lynch. Maar het is duidelijk geen film voor iedereen.

Comedian en organisator Kachun Cheung gaat er deze aflevering met een heerlijk gestrekt been in. Hij haakte al snel af bij deze bepaalde soort vaagheid. De film is volgens hem alleen maar raar, met geen beter doel dan alleen maar raar zijn. En hij heeft wat meer diepgang nodig, want het is niet alsof hij vage films niet kan waarderen.

In de tussentijd probeert host Ruud wat meer licht te schijnen op een van zijn favoriete films van Lynch. Mulholland Drive is een dromerige en soapachtige vertelling over Hollywood, waarin Betty zich ontfermt over de actrice Rita die haar geheugen heeft verloren. In de tussentijd wordt regisseur Adam Kesher gedwongen om een actrice te casten die hij niet in zijn film wil. En dan komt er een wending, waardoor de hele realiteit op zijn kop wordt gezet en niets blijkt te zijn wat het lijkt.

Ook gaat het over de vraag of David Lynch de filmequivalent is van Banksy, vergelijkingen met allerlei andere 'vage films' en, natuurlijk, over transcendente meditatie.

Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^


Links:

  • Kachuns P60 Comedy Night: https://www.facebook.com/p60comedynight

  • Spatula City: https://www.facebook.com/spatulacityamsterdam

Extra links:

  • BBC poll: https://www.bbc.com/culture/article/20160822-why-mulholland-drive-is-the-greatest-film-since-2000

  • The Nerdwriter: Mulholland Drive: How David Lynch manipulates you: https://www.youtube.com/watch?v=CXZK0Binfk4

  • Cinecatic: The Winkie's Diner Scene in Mulholland Drive: https://www.youtube.com/watch?v=IeQkzcarxaI

  • Fandor: Why Mulholland Drive is the Essential David Lynch Film: https://www.youtube.com/watch?v=vOkjQIB9NCI35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page