top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 087 // Johan de Joode vs. The Shape of Water

De schoonmaakster en het zeemonster, het is een gouden recept voor romantiek. Dat vond ook de Academy, die The Shape of Water (2017) beloonde met de Oscar voor Beste Film. De Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro kon in deze film al zijn eigen genegenheid kwijt voor de monsterklassieker The Creature from the Black Lagoon uit 1954.


Eliza (Sally Hawkins) werkt als schoonmaakster in een onderzoeksinstituut. Als daar een amfibische man – met schubben en kieuwen – wordt binnengedragen, kruipt het bloed al gauw waar het niet gaan kan. Maar er ligt ook schurk op de loer: de lompe veiligheidsman Strickland. Vinden Eliza en het monster samen geluk?


Voor filmrecensent Johan de Joode (Itsonlyamovie.nl en De Nachtvlinders) is het allemaal minder romantisch dan het lijkt. Deze geschubte lover is namelijk wel érg dierlijk. En dan is er nog die kwestie met The Space Between Us (2015).


En verder gaat het ook over seks met neanderthalers, de is-Eliza-een-vis-discussie en geilen op Cadillacs en stille vrouwen.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

  • Johan op Itsonlyamovie: https://www.itsonlyamovie.nl/author/johan-de-joode/

  • Johan op De Nachtvlinders: https://denachtvlinders.nl/author/johan-de-joode/

  • Michael Minneboo: Live Team-Up met filmrecensent Johan de Joode over horrorfilms, Comics & Zack Snyder: https://www.youtube.com/watch?v=gR9nx5TW86Q

  • De Filmerds Filmquiz #3, kersteditie, met kandidaten Johan en Ruud: https://www.cinimma.nl/post/filmerds-filmquiz-3

Extra links:

  • The Space Between Us: https://www.youtube.com/watch?v=xEIpzBPUjEo

  • Artikel Guillermo del Toro op bezoek bij Filmacademie: https://www.filmacademie.ahk.nl/actueel/nieuws/2018/04/guillermo-del-toro-op-bezoek-bij-filmacademie/

49 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page