top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 119 // Jeroen Margry 🆚 Inherent Vice

Sinds 2014 wordt al in donkere achterafsteegjes uitgevochten tussen filmliefhebbers uit twee kampen. Namelijk: zij die Inherent Vice een briljante film vinden en zij die er echt geen bal aan vonden. Podgast nummer 119, beter bekend als scenarist Jeroen Margry, valt in dat laatste kamp. En zodoende kunnen we lekker terugkeren naar een favoriet van de podcast, regisseur Paul Thomas Anderson.


Margry schreef de Nederlandse kinderfilms De club van lelijke kinderen en Leeuwin, de voetbalfilm die al een paar weken in de Nederlandse bioscopen te bewonderen is. Toen hij de trailer zag, vooraf aan een vertoning van Birdman, wilde hij eigenlijk veel liever Inherent Vice kijken. Maar toen hij wel P.T.A.'s nieuwste zag, bekroop hem al snel genoeg het omgekeerde gevoel...


Inherent Vice is gebaseerd op het gelijknamige boek van cultschrijver Thomas Pynchon, met Joaquin Phoenix als stoner-detective Doc Sportello. Als zijn ex hem vertelt dat ze een rijkaard aan het oplichten is, komt hij al snel daarna in een web van intriges, vage complotten en slechte trips. En dat in de San Fernando Valley, waar de hippietijd een langzame en pijnlijke dood sterft, om zo geboorte te geven aan de vuige jaren zeventig.


En ook gaat het over hoe Phoenix tot vervelends toe weirdo's blijft spelen, hoe het is om als scenarist je script aan een regisseur af te dragen en films die meer om vibes draaien dan om plot.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^Links:

Extra links:
29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page