top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 096 // George van Hal ♥ Batman v Superman: Dawn of Justice

Vleermuisman boos. Kryptonmeneer ook boos. Boem, bam, baf. Of is er toch wat meer aan de hand in Zack Snyders superheldenepos Batman v Superman: Dawn of Justice? Of dan misschien in elk geval in de superlange, extra opgepepte Ultimate Extended Director's Cut? Er is namelijk een grote schare fans die helemaal wegloopt met 'de visie van Snyder'.


Misschien wat laat op dat feestje, maar wel enthousiast over de verlengde versie is wetenschapsjournalist George van Hal. Voordat hij redacteur werd bij de Volkskrant schreef hij al het boek Robots, aliens en popcorn: wetenschap op het witte doek. En nog steeds schrijft en praat hij met regelmaat over hoe wetenschap een rol speelt in populaire films. Maar wat hij vooral in Bats v Supes ziet, is een gelaagde overpeinzing van wat het is om een superheld te zijn.


Ook gaat het over de vraag of Zack Snyder wat van Paul Verhoevens gevoel voor ironie kan gebruiken, de collateral damage van superhelden en het extreme respect dat de zoon van Jor-El voor geheime identiteiten heeft.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^

Links:

Extra links:29 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page