top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 015 // Sven Boot vs. It (2017)

"You'll float!" De capriolen van Pennywise de Dansende Clown zijn voor velen een bron van diabolisch plezier. It begon als boek van Stephen King, werd een miniserie op tv met een prachtrol voor acteerlegende Tim Curry en is in 2017 eindelijk op het witte doek beland. Regisseur Andy Muschietti maakte er een jaren '80 nostalgiefeestje van met een aantal heerlijke schrikmomenten, voor een groot publiek. Maar niet voor iedereen.


Sven Boot las al op jonge leeftijd het 1400 pagina's tellende werk van King. Het is zijn favoriete boek, en dus wat om naar op te leven. Voor hem doet de film dat niet. Maar dat komt echt niet alleen door het boek: Sven is een veelkijker. Samen met host Ruud speelt (en wint) hij vaak filmquizzen, en ze maken - samen met derde partner in crime Frederieke Wagener - (I Love) the Smell of Filmquiz (in the Morning).


Die wordt trouwens op 9 september weer gehouden in Café Wunderkammer, dus wees daarbij! Meld je aan via thesmelloffilmquiz@gmail.com


Ter verduidelijking: Sven steekt zijn duim omlaag naar de film en presenteert het boek erbij als reden waarom die duim omlaag gaat.Extra links:
55 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page