top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 010 // Wouter Meuleman vs. Lost in Translation

Woef! Nummer 10 al, zeg! Deze minimijlpaal betekent dat Duimpjeworstelen zichzelf echt een podcast mag noemen. Nu dit tempo zien vol te houden... Het jubileum vieren we - zeer toevallig overigens - met Suntory Whisky. Want onze vrolijke podgast wil het graag hebben over Lost in Translation (2003).


Host Ruud praat namelijk met punkmuzikant en Star Wars-kenner Wouter Meuleman. Hij is bassist in The Unsinkable en voor punkkaraoke moet je bij zijn andere band, Sing Along Riot, zijn. Daarin gitaart Wouter. Na het beluisteren van de eerste afleveringen van Duimpjeworstelen werd hij enthousiast en opperde bij wijze van grap dat hij wel wilde komen praten over Lost in Translation. Een Bill Murray-film, ja, dan hapt Ruud wel.


De tweede film van regisseur Sofia Coppola gaat over de beroemde acteur Bob Harris (Murray) en de jonge vrouw Charlotte (Scarlett Johansson) die zich eenzaam en geïsoleerd voelen in Tokio. De een moet een whiskyreclame opnemen, de ander zit vooral eenzaam in haar kamer. Maar wanneer ze samen optrekken ontstaat er filmmagie. Lost in Translation moet het meer hebben van de sfeer dan van het verhaal, en dat is niet voor iedere kijker weggelegd.


Onderwerpen die aan bod komen: of de Japanse uitspraak van R en L hier racistisch wordt weergegeven, Ruuds obsessie met Bill Murray en de laatste gefluisterde boodschap van Bob aan Charlotte.15 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page