top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 006 // Peter Verstraten vs. Forrest Gump

Hoe bestaat het? Je hebt van die klassiekers die iedereen leuk vindt. Van die stukjes licht vermaak die unaniem op handen worden gedragen. Als je het veertje in de openingsscène bij de voeten van Forrest Gump ziet neerdwarrelen, weet je gewoon dat je 2 uur en 22 minuten gaat genieten. Toch? Blijkbaar geldt het niet voor iedereen.


Filmwetenschapper Peter Verstraten is altijd een goedgemutste filmkijker, maar aan deze heeft hij een broertje dood. Hij doceert film aan de Universiteit Leiden, schrijft boeken als 'Humour and Irony in Dutch Post-war Fiction Film' en verzorgt inleidingen en nagesprekken bij films. In Forrest Gump ziet hij een flinke scheut neoconservatieve propaganda. Dan kun je volgens Peter beter New Kids Turbo kijken.


Tom Hanks speelt Forrest Gump, de man met een laag IQ en een stel goede renbenen. De film van Robert Zemeckis won 6 Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Mannelijke Hoofdrolspeler. Hij staat op een twaalfde plek in de IMDb top 250 van beste films en heeft er een waardering van 8,8. En net dat steekt Peter extra.


Ook hebben we het over de klasse in Nederlandse film, Gary Sinise en champignons.

Extra links:7 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page