top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 043 // Chris Tates ♥ Joker

Dat vriend en vijand het er behoorlijk over eens is dat Joaquin Phoenix een stevig potje kan acteren levert weinig discussie op. En die Oscar voor Joker was verdiend. Maar of het ook als film wel zo fabelachtig is allemaal? Deze verkenning van hoe de Batman-schurk is ontstaan is in elk geval duister en indringend. En in korte tijd heeft-ie toch ene plekje in de IMDb top 250 bemachtigd, en best een schare fans verzameld.


Een van die enthousiastelingen is de acteur Chris Tates. Hij is een echt theaterdier, maar toch ook zeker niet vies van het witte doek. Als je hem niet zag in films als Ellis in Glamourland en De groeten van Mike!, dan toch vast wel in Steven Soderberghs meesterwerk Ocean's Twelve. En anders is er nog de rits tv-series waarin hij speelde. WestenwindRozengeur en wodka lime, en een bekende premier in Den Uyl en de Affaire Lockheed. "Tuut, tuut, tuut, de groetjes van..."


Hij speelt ook de hoofdrol in STOET, een nieuwe korte film van eerdere podgast Nena Tijsma. Daarin speelt hij Johan, de vader van een personage van Mirjam Mertens, met wie hij samen achter een lijkwagen rijdt met de auto. Er is iets onuitgesprokens tussen de twee, en langzaamaan lopen de spanningen tussen pa en dochter hoog op. STOET gaat op 13 september in première tijdens Go Short Arnhem. Tijdens het gesprek gaat het ook over de jaren '70-klassieker Rollerball, de parallellen met die andere Oscarwinnende Joker-rol in The Dark Knight en de overeenkomsten tussen Joker in deze film en president Donald Trump.


Links:

  • Chris Tates op IMDb: https://www.imdb.com/name/nm0851227/

  • De crowdfunding van STOET: https://cinecrowd.com/nl/stoet

  • Artikels over Chris Tates in De Theaterkrant: https://www.theaterkrant.nl/tag/chris-tates/

Extra links:

  • Nena Tijsma in Duimpjeworstelen: https://www.cinimma.nl/post/duimpjeworstelen-007----nena-tijsma-nocturnal-animals

  • Joker and the Quest for Recognition op Wisecrack: https://www.youtube.com/watch?v=dyi0ZcEyBNE44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page