top of page
Duimpjeworstelen: Blog2
  • Foto van schrijverDuimpjeworstelen Podcast

Duimpjeworstelen 079 // Cedric Muyres ♥ The Room // LIFF-special!! met video

Nu alweer een nieuwe aflevering? Jawel! Want de Duimpjeworstelen Filmpodcast was te gast in de podcaststudio van het Leiden International FIlm Festival (LIFF). We mochten daar een aflevering opnemen met festivalprogrammeur Cedric Muyres. En hij wilde het graag opnemen voor dé cultfilm der cultfilms: The Room (2003) van regisseur Tommy Wiseau.
Deze staat al sinds jaar en dag bekend als de allerslechtste film ooit gemaakt. En tegelijk als onbedoelde genialiteit. Wiseau streefde naar een eigen A Streetcar Named Desire, en schreef, regisseerde en produceerde de boel. En hij nam ook nog eens de hoofdrol op zich. Maar het resultaat is vooral lachwekkend, en vooral als je de kijkervaring deelt met vrienden.


Tegenspeler en line-producer op de set van The Room Greg Sestero beschreef zijn beslommeringen in het boek The Disaster Artist. En sinds 2017 is ook daar een filmversie van, van en met James Franco.


Verder hebben we het ook over Cedrics ontmoeting met Wiseau, de vele taferelen die bij screenings van The Room plaatsvinden en onze gemeenschappelijke vriend: het genie Roy Grutters.


Steun Duimpjeworstelen op Patreon! En ontvang leuke extraatjes ^_^


Links:

  • Het Leiden International Film Festival: https://www.liff.nl/

  • Maxi Radio: https://maxiradio.nl/

  • Tommy Wiseau: https://www.tommywiseau.com/

Extra links:

  • Honest Trailer: The Room: https://www.youtube.com/watch?v=Z9cB0TjfIkM

  • Earthling Cinema: The Room: https://www.youtube.com/watch?v=72H4umOjeI866 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page