top of page

za 04 jan

|

Lux

LUXdocs: Wei - Q&A met Ruud Lenssen

Zaterdag 4 januari is er om 15.30 uur een speciale vertoning, waarbij regisseur Ruud Lenssen aanwezig zal zijn voor een Q&A.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
LUXdocs: Wei - Q&A met Ruud Lenssen
LUXdocs: Wei - Q&A met Ruud Lenssen

Tijd en locatie

04 jan 2020, 15:30

Lux, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen, Nederland

Over het evenement

De vader van filmmaker Ruud Lenssen krijgt de diagnose dementie. Terwijl vader Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Een liefdevolle film over dementie, mantelzorg en de vergankelijkheid van het leven. Vanaf donderdag 26 december bij LUX Nijmegen te zien!

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen, waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs, komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Wei ging maandag 25 november in première op IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) en is Ruud Lenssens eerste documentaire op speelfilmformaat. De film werd genomineerd voor beste lange documentaire en de publieksprijs. Lenssen won eerder een Dioraphteprijs Nederlands Filmfestival 2010 voor Kathem & Chris.

Q&A MET MAKER Zaterdag 4 januari is er om 15.30 uur een speciale vertoning, waarbij regisseur Ruud Lenssen aanwezig zal zijn voor een Q&A.

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page