top of page

di 25 feb

|

Lux

Filmkring: Les Misérables

Ladj Ly brengt in zijn Les Misérables verslag uit over de onstuimige situatie in de buitenwijken van Parijs. Een jongen maakt per ongeluk drone-beelden van drie agenten die geweld gebruiken tegen straatjongens.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Filmkring: Les Misérables
Filmkring: Les Misérables

Tijd en locatie

25 feb 2020, 12:00 – 14:00

Lux, Mariënburg 38-39, 6511 PS Nijmegen, Nederland

Over het evenement

Ladj Ly brengt in zijn Les Misérables verslag uit over de onstuimige situatie in de buitenwijken van Parijs. Een jongen maakt per ongeluk drone-beelden van drie agenten die geweld gebruiken tegen straatjongens. Dit is het begin van een uitgebreide jacht op deze beelden door politie, moslimbroeders en criminelen.

Stéphane (Damien Bonnard), nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. In de Franse hoofdstad ontmoet hij zijn nieuwe grofgebekte collega’s en agenten Gwada (Djibril Zonga) en Chris (Alexis Manenti). Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Filmkring Tijdens de Filmkring zie je de beste premièrefilms als een van de eersten in Nederland. Je leert over de achtergronden van de film, onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers. Elke voorstelling wordt kort ingeleid door Mark Meuldijk.

Je kunt deze cursus alleen als reeks bezoeken. Kaarten zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar, omdat de reeks al van start is gegaan.

Deel dit evenement

Evenementgegevens: Events
bottom of page